MVO

Wezenberg Groep en MVO
Wezenberg heeft als doel om haar werkzaamheden uit te voeren met respect voor milieu, wet- en regelgeving. Maar wil tevens een concurrerende logistieke oplossing bieden.

Sociaal-maatschappelijk
Samen met klanten in de regio IJsselmuiden de positie van het tuinbouwgebied ‘De Koekoek’ versterken.

Wagenpark
Alle dieselvoertuigen hebben een Euro 6 motor. Elke twee jaar worden de auto’s vervangen naar de meest recente, zuinige varianten. De auto’s zijn begrensd op 85 km en de motoren slaan automatisch af na 5 minuten stationair draaien. De auto’s zijn ook voorzien van automatische versnellingsbakken die op het optimale moment schakelen waardoor een lagere uitstoot wordt gegarandeerd. Chauffeurs krijgen in het kader van “het nieuwe rijden” een opleiding met een daarbij behorend monitoringsprogramma. We rijden met 16 LNG-auto’s (Liquefied Natural Gas) en 6 LZV’s (eco combi’s). Door de inzet van fluisteropleggers zijn wij in staat om ’s nachts met een zeer gering geluidsvolume te lossen en te laden in stedelijke gebieden, zodat de omgeving rustig kan blijven slapen. Een uitbreiding van de IT systemen is uitgevoerd voor een optimale planning c.q. betere beladingsgraad.

Lean and green
Wezenberg Transport is in het bezit van een Tweede Star van Lean and Green. Hiermee is er erkenning voor de inspanningen die Wezenberg Transport levert om de CO2 uitstoot te reduceren. Door de zuinige auto’s die voorzien zijn van de laatste milieu besparende maatregelen en de hoge beladingsgraad door middel van LZV’s. Daarnaast wordt er veel gebruikt maakt van de crossdock filialen in IJsselmuiden en Nieuwegein. Hierdoor wordt voorkomen dat er meerdere vrachtwagens naar één afleveradres moeten rijden.

De warehouses zijn voorzien van in totaal +/- 16.000 zonnepanelen, waardoor Wezenberg en de omgeving voorzien is van groene stroom.

Logo Lean & Green (zonder vierkant)

Your specialist in logistics

Webdesign StandOut Reclame