Zuiderzeehaven Kampen

Categorië: Groep

 De vervulling van de langgekoesterde wens van de Zuiderzeehaven om een volwaardige containerterminal te huisvesten komt naderbij. Vandaag is op de PROVADA, de grootste vastgoedbeurs van Nederland, een intentieovereenkomst gesloten tussen de ontwikkelingsmaatschappij Zuiderzeehaven en een consortium van bedrijven.

Het consortium, bestaande uit het Kamper bedrijf Graansloot, de Wezenberg Groep uit IJsselmuiden, de Meppeler terminal MCS en een vierde partij, gaat in de Zuiderzeehaven in Kampen een containerterminal realiseren en exploiteren. De terminal wordt direct aan de havenmonding gesitueerd waardoor de schepen hun lading makkelijk kunnen aan- en afvoeren.

Monique Middendorp, directeur Zuiderzeehaven: “Dit viertal heeft alle troeven in handen om de terminal tot een succes te maken. Jarenlange kennis en ervaring binnen het containervervoer is aanwezig, bovendien zijn de partijen thuis in de regio én op landelijk niveau. Wij hebben er alle vertrouwen in dat er straks een terminal staat waar Kampen en Zwolle trots op kunnen zijn”.

Bert Weever, directeur van Graansloot, geeft namens het consortium aan dat de samenwerkende parijen na een grondig onderzoek besloten hebben om deze terminal te starten. “Wij hebben hoge verwachtingen van deze toplocatie. De goede ligging van Kampen als logistiek centrum binnen de netwerkstad Zwolle/Kampen in combinatie met de hoogwaardige warehouse-activiteiten die deelnemende partijen kunnen bieden geven ons vertrouwen op een succes van dit initiatief.”

Ook de wethouders van economie van de gemeenten Zwolle en Kampen, beiden vandaag aanwezig op de PROVADA, zijn blij met de komst van containerterminal naar de Zuiderzeehaven.

René de Heer, wethouder van Zwolle: “De goede bereikbaarheid en gezamenlijk optrekken hebben onze regio tot een van de economisch best presterende van het land gemaakt. De komst van deze terminal past daar prima in: we blijven aanpakken!” De Kamper wethouder Pieter Treep sluit zich hier volledig bij aan: “De komst van de containerterminal naar de Zuiderzeehaven past binnen de logistieke visie die de regio heeft.”

De Zuiderzeehaven ligt pal aan Rijksweg 50, de verbinding tussen Oost- en Zuid-Nederland. Deze weg sluit aan op de A6 en de A28, waardoor Noord-Nederland en de Randstad op relatief korte afstand liggen, In de haven kunnen coasters tot 2.000 ton aanleggen. Er hebben zich al verschillende nationale en internationale bedrijven gevestigd op het nieuwe bedrijventerrein. Op dit moment zijn er nog een beperkt aantal kavels beschikbaar.

Achter de ontwikkeling van de Zuiderzeehaven staat een publiek-private samenwerking (PPS).

Die bestaat uit drie marktpartijen: Dura Vermeer, Dredging International en De Vries & van de Wiel. Daarnaast maken drie publieke partijen deel uit van de PPS: de gemeenten Kampen en Zwolle en de provincie Overijssel.

 

Deel dit artikel:

Your specialist in logistics

Webdesign StandOut Reclame