Wezenberg Transport ontwikkelt eigen TMS systeem

Categorië: Groep

De Wezenberg Groep heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijke speler in de logistieke sector en deze ontwikkeling zet nog altijd voort. Dit breng met zich mee dat de interne organisatie en systemen geprofessionaliseerd dienen te worden. Na geconcludeerd te hebben dat ons huidige Transport Management Systeem (TMS) aan haar limiet lag qua mogelijkheden, zijn we gaan zoeken naar nieuwe alternatieven.

In de zoek naar nieuwe mogelijkheden voor een TMS systeem is besloten om intern te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het ontwikkelen van ons eigen systeem. Daarbij zijn de voor en nadelen van de koop van een kant-en-klaar pakket of een zelf ontwikkeld systeem naast elkaar gelegd. Hierbij is de keus gevallen op het zelf ontwikkelen, daar wij in onze IT specialist Lennart Otten de kennis in huis hebben om dit te realiseren. Naast een aanzienlijke kostenbesparing levert dit bovendien een pakket op die volledig is afgestemd op de wensen en behoeften van onze medewerkers.

De ontwikkeling van dit pakket is reeds begin 2007 gestart en is op dit moment in de afrondingsfase. In de maand december zullen we gaan schaduwdraaien met het huidige systeem. Hier kan het pakket nog aangepast worden op specifieke wensen en worden de gebruikers bekend met het nieuwe systeem. Daarnaast willen we op termijn dit pakket nog meer gaan uitbreiden met mogelijkheden voor bijvoorbeeld de facturatie en personeelszaken, zodat het systeem een volwaardig ERP systeem zal worden. Dit alles om ervoor te zorgen dat Wezenberg in de toekomst nog beter aan de wensen en behoeften van haar klanten kan voldoen.

Deel dit artikel:

Your specialist in logistics

Webdesign StandOut Reclame