Wezenberg Transport neemt PIEK oplegger in gebruik

Categorië: Groep

Wezenberg Transport uit IJsselmuiden neemt vandaag haar nieuwe fluisteroplegger in gebruik. Om te benadrukken dat het om een bijzondere trailer gaat, is de huisstijl uitgebreid met een typerende foto en is de gebruikelijke slogan ‘Your specialist in fresh logistics’ vergezeld met de tekst ‘Your specialist in silent logistics’.

Dit is de eerste door Wezenberg Transport in gebruik genomen oplegger die voldoet aan de zogenaamde PIEK normen. Over enkele weken zal de tweede oplegger volgen. Deze zullen ingezet worden voor het distributiewerk van groenten en fruit voor de Albert Heijn winkels. Nieuwe regelgeving van zowel overheid als klanten dwingen tot innovatie. Wezenberg zet met de introductie van dit materiaal een belangrijke stap voorwaarts in de richting van het nieuwe distributieconcept voor supermarkten in woonomgevingen.

Deze oplegger is stiller dan een gewone oplegger omdat alle geluid producerende zaken zijn gereduceerd. Daarnaast onderneemt Wezenberg ook zeer milieubewust. Het hele wagenpark van Wezenberg Transport is reeds voorzien van de nieuwste Euro 5 motoren. De nieuwe PIEK oplegger past uitstekend in dit groene beleid, daar deze ook minder Co2 uitstoot. Hiermee kan men nog stiller, schoner en veiliger de winkels in de binnensteden bevoorraden.
De trailer is een Krone oplegger, door Wezenberg Atrop (de handelsmaatschappij van de Wezenberg Groep) is gezorgd dat deze trailer voldoet aan de strenge PIEK normen. Allereerst is de oplegger voorzien van een Thermo King SL-400e koelmotor met WOOS systeem (Wireless On/Off Systeem). WOOS is een automatische schakelaar waarmee diesel koelunits bij het aanrijden van een geluidsgevoelige locatie draadloos kunnen worden uitgeschakeld. Verder is de d’Hollandia laadklep voorzien van een geluidsarme aggregaat en een geluidsdempende platformcoating. Tot slot zijn ook de stootlijsten en de laadvloer voorzien van een geluidsarme coating.

Vanaf heden is Wezenberg Transport dus ook uw specialist in stille logistiek!

Deel dit artikel:

Your specialist in logistics

Webdesign StandOut Reclame