Wezenberg Groep zet volgende stap in permanente CO2-verlaging met Fleet Consultancy by Scania

Categorië: Groep, Transport

De Wezenberg Groep heeft haar hele wagenpark vervangen door Scania trucks die voldoen aan de hoogst wettelijke emissienorm, Euro-6. De Wezenberg Groep is hiermee een van de voorlopers in Nederland, aangezien de emissienorm pas eind dit jaar van kracht wordt.

De ervaring leert dat, naast het nieuwste materiaal en het juiste onderhoud, het gedrag van de chauffeur het grootste verschil maakt bij het verder terugdringen van het brandstofverbruik. Door  te starten met Fleet Consultancy by Scania zal Wezenberg een nog grotere besparing realiseren op het gebied van CO2-uitstoot en het bedrijf verder verduurzamen.

Na de zomer start de eerste groep van in totaal 150 chauffeurs met de Scania Driver Training. Dit is stap 1 in het traject dat met Wezenberg is aangegaan. De training is gecertificeerd voor de praktijkuren voor code 95 en alle chauffeurs kunnen hiermee de verplichte 35 uur nascholing behalen.

Stap 2 in het Fleet Consultancy by Scania programma, dat overigens uitstekend toepasbaar is bij gemengde wagenparken, heeft als doel een blijvende gedragsverandering van chauffeurs en management te bewerkstelligen en een permanente reductie van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te realiseren.

Door gebruik te maken van het bestaande Carrierweb FMS-systeem van de klant geeft Fleet Consultancy de chauffeur dagelijks feedback met behulp van het zogeheten ‘Driver Coaching Portal’ en de ‘Game’. Hiermee heeft de chauffeur inzicht in de belangrijke parameters die het brandstofverbruik beïnvloeden, kan er worden bekeken waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd en zorgt het spelelement van de game voor een leuke online uitdaging tussen chauffeurs onderling.

Met bovenstaande stappen worden de chauffeurs bewust gemaakt van hun rijgedrag en de invloed op het brandstofverbruik. Anders dan bij andere CO2-reductieprogramma’s zorgt een team van business consultants voor de continuïteit, terugkoppeling en de daadwerkelijke implementatie van het programma. Als middelgrote logistieke dienstverlener biedt Wezenberg Groep hiermee haar klanten een transparante en concurrerende logistieke oplossing met respect voor milieu, wet- en regelgeving.

Deel dit artikel:

Your specialist in logistics

Webdesign StandOut Reclame