Wezenberg Transport wint MVO prijs regio Zwolle

Categorië: Groep, Transport

Met trots kunnen wij u melden dat donderdagmiddag 9 januari  Wezenberg Transport is uitgeroepen tot winnaar van de MVO prijs regio Zwolle. De bekendmaking vond plaats tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW regio Zwolle. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter en gedeputeerde van Overijssel mevrouw Bakker.

Wezenberg Transport mag zich de komende twee jaar de “duurzaamste” ondernemer van de regio Zwolle noemen.

Het was een spannende eindstrijd en de jury kon maar moeilijk kiezen tussen de drie finalisten, ATK-RTK KOFFERBAK, Isala Dermatologisch Centrum en Wezenberg Transport BV. Alle drie de finalisten zijn koplopers op het gebied van duurzaam ondernemen, en besteden ruim aandacht aan zowel People, Planet als Profit. Maar uiteindelijk had Wezenberg Transport net een streepje voor.

Mevrouw Bakker: “Als gedeputeerde Milieu van de Provincie Overijssel hecht ik veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gelukkig zie ik ook steeds vaker dat ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen, zowel op het sociale vlak als op het gebied van duurzaamheid. Daarbij vind ik het vooral knap wanneer ondernemers erin slagen hun maatschappelijke betrokkenheid te vertalen naar economische meerwaarde. Dan is er pas echt sprake van people, planet en profit. Dat is waarop we bij onze jurering het meest hebben gelet. Alle drie de finalisten blinken uit in dit aspect, maar het familiebedrijf Wezenberg Transport heeft met haar bedrijfsvoering hierin de beste balans gevonden.”

De trofee die Wezenberg Transport heeft ontvangen is gemaakt door kunstenaar Guus Voermans uit gerecycled materiaal.

De Wezenberg Groep is erg blij met deze overwinning, het benadrukt maar weer dat we op de goede weg zijn voor de toekomst. De afgelopen jaren is er veel veranderd in onze sector. We hebben meer dan ooit te maken met wetten en regelgeving die de overheid, maar ook de klant ons afdwingt, keuzes maken bij dingen als hygiëne, energieverbruik en belasting van ons milieu. Daarentegen staan prijzen onder druk en moeten wij als vervoeder in deze tijd op de “kleintjes” letten met behoud van kwaliteit.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen doen we samen. De Directie van de Wezenberg groep feliciteert hierbij dan ook nadrukkelijk haar medewerkers, die zich dagelijks in de praktijk inzetten (denk aan reductie brandstofverbruik, vermindering CO2 uitstoot, cursus fleet consultancy) voor deze nieuwe op de toekomst gerichte werkwijze. De prijs geeft ons een goed inzicht waar we staan, maar ook hoe we verder moeten.

Maatschappelijk ondernemen doe je samen! Ook in de toekomst!

Deel dit artikel:

Your specialist in logistics

Webdesign StandOut Reclame