Wezenberg demonstreert VSE aan gemeenten

Categorië: Groep, Trailers, Transport

Wezenberg demonstreert VSE aan gemeenten

VSE heeft onlangs een succesvolle demonstratie gehouden van hun stuursysteem aan de gemeente Haarlemmermeer. Sommige gemeenten wilden weten of het inderdaad mogelijk was om met een twee-assige gestuurde trailer huisvuil op te halen.  De ambtenaren van de gemeente Haarlemmermeer geloofden het niet, totdat VSE een trailercombinatie leende van Wezenberg uit IJsselmuiden en aantoonde dat dit wel kon. Centraal hierin staat een besturingssysteem van VSE.

“Onderzocht moest worden in hoeverre het haalbaar zou zijn om huisvuil op te halen met een trailercombinatie”, zegt Rogier Verkley van Wezenberg. Voor de hand ligt dat een trailercombinatie meer huisvuil kan inzamelen, maar dat zo’n langere combinatie in theorie minder wendbaar is in historische binnensteden en in woonwijken.

“Beweegbaarheid en bereikbaarheid zijn de twee criteria voor ons om met VSE te werken”, legt Verkley uit. Hij past VSE producten om een hele andere reden toe in het wagenpark van Wezenberg. “Wij zijn een van de pioniers op het gebied van vervoer met Lange en Zware Voertuigen, de zogeheten LZV. Wij kunnen door met stuursystemen te werken, voldoen aan de strengste eisen ten aanzien van manoeuvreerbaarheid. We kunnen dus de bestreken baan van zo’n combinatie halen, die voor dit type combinatie 14,5 meter bedraagt. Normale combinaties mogen een bestreken baan van 12,5 meter aanhouden. Dankzij de techniek van VSE blijven wij met onze LZV òòk binnen die 12,5 meter. We hebben de overtuiging dat op termijn een en ander toegestaan gaat worden in Frankrijk en in Duitsland”, zegt Verkley. Hij wijst erop dat door toepassing van stuursystemen, de LZV van Wezenberg ook beter kunnen manoeuvreren dan die van andere transportbedrijven. “We willen die lijn vasthouden. Het is aantrekkelijker voor onze klanten en wij komen tot lagere kosten en bijvoorbeeld een langere levensduur van de banden.”

Voor het rijden met een trailercombinatie in de binnenstad of woonwijk, geldt natuurlijk ook dat bereikbaarheid en beweegbaarheid een doorslaggevende rol spelen in de serviceverlening. Wezenberg heeft dit aangetoond op verzoek van VSE en de gemeente Haarlemmermeer. “Je krijgt in dat geval een vierassige trailercombinatie waarvan drie van de vier assen sturen. Daardoor ontstaat natuurlijk een heel wendbare combinatie die op de medewerkers van de gemeente een uitstekende indruk achter liet.  Voor degene die zulke wendbare trucks beheert, komt er nog bij dat de toegenomen wendbaarheid gepaard gaat met een lagere brandstofrekening en met een geringere bandenslijtage.”

VSE heeft voor de gemeente Alphen aan den Rijn intussen stuursystemen opgebouwd op tweeassige trailers die worden ingezet bij huisvuilinzameling. Daardoor ontstaat ook hier een combinatie waarbij drie van de vier assen sturen.

DSC_0262 DSC_0277

Deel dit artikel:

Your specialist in logistics

Webdesign StandOut Reclame