Tweede Star van Lean & Green behaald

Categorië: Groep, Transport

Tweede Star van Lean & Green behaald

Op de valreep van 2020 heeft Wezenberg de tweede Star van Lean & Green behaald. Door de CO2-analyse in de software van BigMile én het benchmarken tegenover de datapunten van andere deelnemende marktpartijen heeft Wezenberg de tweede Star in ontvangst mogen nemen.

Door middel van BigMile en alle data die wij in de betreffende periode hebben verzameld is onze goede CO2-prestatie beloond met een tweede star van Lean & Green. De belangrijkste factoren zijn het gebruik van de nieuwste vrachtwagens waardoor ze van nature zuinig zijn en minder uitstoot hebben. Daarnaast is de gemiddelde beladingsgraad erg hoog. Niet alleen op het gebied van transport is Wezenberg bezig met zo min mogelijk CO2 uitstoot. De op- en overslag locatie in IJsselmuiden is voorzien van 12.000 zonnepanelen, waardoor het totale pand plus een deel van de omgeving gebruik kan maken van de groene stroom. Het pand in Nieuwegein is gasloos wat ook een positief effect heeft op de CO2 uitstoot.

Nu de eerste 2 Stars binnen zijn wordt er gefocust om ook de derde Star te halen. Om de derde Star binnen te slepen zal onder andere extra LNG auto’s in onze vloot ingezet worden. Daarnaast zal de cursus zuinig rijden beschikbaar blijven voor onze chauffeurs. Om de derde Star te behalen zal alles vanaf heden jaarlijks gemonitord worden aan de hand van onze CO2 uitstoot. Het is daarom belangrijk dat we met z’n allen ons best blijven doen, om ook in 2021 de CO2 uitstoot verder te verlagen door zuinig te blijven rijden. We kunnen dit alleen met elkaar.

Naast Wezenberg Transport en ALC IJsselmuiden is ook Atrop bezig met zo min mogelijk CO2 uitstoot. Door een nieuwe werkplaats die gebouwd wordt met oude materialen en voorzien wordt van een warmtepomp. Daarnaast zullen er 4.000 zonnepanelen geplaatst worden, wat Wezenberg op een totaal van 16.000 zonnepanelen brengt.

Nieuwsgierig wat Lean & Green hier zelf over schrijft? Zie: https://www.lean-green.nl/sprong-wezenberg-transport-tweede-star/

Deel dit artikel:

Your specialist in fresh logistics

Webdesign StandOut Reclame