Kloosterparking geopend!

Categorië: Groep, Transport

Kloosterparking geopend!

Kloosterparking is het gezamenlijke initiatief van de transportbedrijven: Peter Appel, Simon Loos, Cornelissen en Wezenberg op het gelijknamige bedrijventerrein ”Het Klooster” te Nieuwegein.

Deze vier transporteurs rijden voor Ahold Transport en hebben een prominente positie in het versnetwerk van Albert Heijn. Evenals het nieuwe Shared Fresh Center. Dagelijks rijden hier een 100-tal vrachtwagens onder regie van Ahold Transport voor zowel in- als outbound stromen.

Het spreekt voor zich, dat het wenselijk is om standplaatsen voor vrachtauto’s dichtbij deze intensieve logistieke en transportoperatie te hebben. Dit scheelt enorm in de aan- en afrij uren en kilometers naar deze laad- en loslocatie. Hoe minder uren en kilometers, hoe lager de operationele kosten en hoe minder belasting op gebied van emissies en klimaat. Aan de rand van de locatie is een LNG (Liquefied Natural Gas) tankstation in gebruik genomen. Zo kan een deel van de transporten uitgevoerd worden met een milieuvriendelijke brandstof, die er ook nog eens voor zorgt dat de vrachtauto’s minder lawaai maken.

Op 7 juni werd met een feestelijke opening, waarbij zowel vertegenwoordigers van Albert Heijn, de 4 vervoerders en Rolande aanwezig waren, de locatie in gebruik genomen.

Deel dit artikel:

Your specialist in fresh logistics

Webdesign StandOut Reclame