Klooster Parking B.V. koopt kavel op bedrijvenpark Het Klooster

Categorië: Groep, Transport

Klooster Parking B.V. koopt kavel op bedrijvenpark Het Klooster

Vervoerders voor het nieuwe verscentrum voor Albert Heijn op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein krijgen extra faciliteiten. Aan de overkant van het verscentrum wil Klooster Parking B.V. een parkeerterrein voor vrachtwagens en een LNG-tankstation realiseren. Donderdag 8 oktober tekende het consortium van vervoerders voor de aankoop van een perceel bouwgrond op Het Klooster.

Het consortium van vervoerders bestaat uit: Cornelissen Transport, Peter Appel Transport, Simon Loos, Speksnijder Logistiek en Wezenberg Transport.

‘Deze logistiek zeer centraal gelegen locatie zorgt ervoor dat de vervoerders hun klanten optimaal kunnen bedienen. Daarbij slaan we de handen ineen voor behoud van werkgelegenheid voor chauffeurs uit de gemeente Nieuwegein’, aldus de heer Verkley van Klooster Parking B.V.

Parkeerterrein en LNG-tankstation
Het verscentrum in Nieuwegein gaat ruim 900 Albert Heijn-winkels in Nederland en België van verse producten voorzien. Om de vervoersstromen van en naar het centrum te reguleren voorziet een parkeerterrein in een behoefte. Vervoerders brengen producten naar het verscentrum, deze worden verwerkt in verpakkingen en weer in de gekoelde vrachtwagens geladen voor transport. Veel vrachtwagens van de vervoerders maken gebruik van LNG-brandstof. Deze moderne brandstoftechniek maakt het vervoer schoner. Op korte termijn ligt er vanuit de gemeente een ontwerpomgevingsvergunning voor het LNG-tankstation.

Logistiek knooppunt
Wethouder Johan Gadella: ‘De gemeente is blij met opnieuw een belangrijke grondtransactie. Bedrijvenpark Het Klooster is als logistiek knooppunt een dynamisch gebied. De uitstekende bereikbaarheid maakt het gebied bijzonder aantrekkelijk voor logistieke bedrijven.’

Klooster Parking B.V. koopt kavel op Het Klooster. Foto Johan Nebbeling

Deel dit artikel:

Your specialist in fresh logistics

Webdesign StandOut Reclame