Chauffeursreis naar Scania in Zweden, mei 2017

Categorië: Groep, Transport

Chauffeursreis naar Scania in Zweden, mei 2017

Eind 2013 hebben wij Scania (Fleet Consultancy) opdracht gegeven om ons te begeleiden in een nog beter rijgedrag van onze chauffeurs c.q. onze chauffeurs te begeleiden in het (beter) gebruik(en) van de huidige generatie vrachtwagens. Niet dat wij geen vertrouwen hadden in de deskundigheid van een ieder, maar onder het mom van iedereen kan elke dag meer leren, zijn we het traject ingegaan. Daarnaast zijn de auto’s de laatste jaren steeds ‘digitaler’ geworden en vergt het gebruik van de voertuigen meer uitleg en soms een ander rijgedrag dan in het verleden. In de jaren 2013 tot en met 2015 hebben wij met hulp van Scania veel kunnen bereiken en we hopen dat lessen van die tijd zijn blijven hangen….

We hebben destijds melding gemaakt dat de twee chauffeurs die de hoogste score bereiken op basis van hun rijgedrag een reis zouden krijgen naar Scania in Zweden. Als winnaars kwamen uit de bus Bert van Wendel en Aalt van Putten. Gelukkig waren er nog heel veel andere collega chauffeurs die zeer goed presteerden, maar we hadden zoals aangegeven (helaas) maar twee plekken beschikbaar. Vanwege het feit dat de Scania fabriek in Zweden lange tijd niet bezocht mocht worden i.v.m. de komst van de nieuwe generatie Scania hebben de heren even moeten wachten op de beloofde trip, maar afgelopen week was het dan eindelijk zover.

Ik heb samen met Henk Feijen van Scania, Bert en Aalt mogen begeleiden op hun reis. We hebben twee zeer mooie, leerzame en inspirerende dagen gehad, waar we onder andere het testcentrum en de chassisfabriek van Scania in Södertälje hebben bezocht. Ter illustratie heb ik een paar foto’s toegevoegd. Het staat uiteraard een ieder vrij om Bert of Aalt aan hun jas te trekken voor verdere details met betrekking tot dit bezoek. Ze hebben mij in ieder geval laten weten te hebben genoten van deze trip en dat ze veel indrukken en leermomenten hebben opgedaan. Ik dank Scania voor haar medewerking en Bert en Aalt voor hun positieve bijdrage.

Met vriendelijke groet,

Rogier Verkley

IMG_2510 IMG_2523
IMG_2526 IMG_2536
IMG_2520

Deel dit artikel:

Your specialist in logistics

Webdesign StandOut Reclame